Wiadomości z Sosnowca

Sosnowiecki Gastronomik IV szkołą w Polsce

  • Dodano: 2018-03-19 07:45, aktualizacja: 2018-03-19 08:12

Uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu, ul. Grota Roweckiego 64 Technikum, nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego - Tomasz Kostorz i Kordian Jarmundowicz zajęli IV miejsce w Kulinarnym Pucharze Śląska Szkół Gastronomicznych.

Ich danie finałowe : „ Roladka drobiowa nadziewana kaszą jaglaną z nutą dyni i borowika podana na musie z pieczonej pietruszki i selera” zyskało uznanie jury, w którym zasiadali wybitni kucharze: Szymon Szendlak, Piotr Jaworski, Sebastaian Humski, Tomasz Nowak, Paweł Kaczmarczyk oraz członkowie Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Poza wykonaniem dania ocenie podlegały walory estetyczne oraz smak serwowanej potrawy, a także czas wykonania i technika pracy.

Uczniów przygotowali nauczyciele-Tomsz Wasyliszyn oraz Dariusz Mączka,a doświadczeniem kulinarnym wspierał ich absolwent szkoły-Łukasz Kiczor.

Gratulujemy sukcesu.

Następna informacja

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu Sosnowiecki.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również