Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie: CKZiU gościło najlepszych włoskich szefów kuchni!

Czas czytania: 1 min.

W ramach Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie 2024 CKZiU przy ul. Grota-Roweckiego gościło najlepszych włoskich szefów kuchni: Alan Penone, Carlo Bognolo, Edoardo Mallozzi, którzy zainspirowali uczniów do poznawania prawdziwej włoskiej kuchni.

Warsztaty kuchni włoskiej w CKZiU

W dniach od 18 do 20 listopada uczniowie z technikum i branżowej szkoły I stopnia uczestniczyli w warsztatach z kuchni włoskiej w pracowniach gastronomicznych, przy ul. Grota Roweckiego 66. W trakcie warsztatów pod bacznym okiem mistrzów kuchni włoskiej uczniowie przygotowywali typowe potrawy naszych gości, m.in. przystawki, dania główne oraz najsłynniejszy włoski deser tiramisu, wykorzystując przy tym oryginalne surowce i produkty włoskie od szefów kuchni. Każdego dnia uczestnicy otrzymali zaświadczenia o uczestnictwie w warsztatach Master Class podczas Tygodnia Kuchni Włoskiej 2024. Wspólnie spędzone trzy dni pozwoliły na wzajemną wymianę doświadczeń na temat kuchni włoskiej, jak i polskiej.

Autor / Źródło
Sara Synowiec / UM Sosnowiec

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe