Konkurs Kulinarny „Słodka nasza Polska cała”

Czas czytania: 2 min.

Wpisując się w obchody 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości, Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskie w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu ul.Grota Roweckiego 64 odbył się konkurs kulinarny skierowany do uczniów klas gimnazjalnych oraz ósmoklasistów pt. „Słodka nasza Polska cała”. Zadaniem uczestników było przygotowanie słodkości w biało-czerwonych kolorach, symbolizujących polskie barwy narodowe.

Prace uczniów oceniało profesjonalne jury, które również wsparło nasze przedsięwzięcie i  ufundowało nagrody konkursowe  za co serdecznie dziękujemy: restauracji Gurin Sushi,  restauracji Trzy stawy, restauracji  Szafranowy Dwór , Hotelowi Centrum, firmie Nestle Professional  oraz  cukierni – piekarni  Maciuś. 

Lista zwycięzców wyglądała następująco:

w kategorii ósmoklasistów:

  1. miejsce zajęła drużyna  ze Szkoły Podstawowej nr 25,
  2. miejsce zajęła drużyna  ze Szkoły Podstawowej nr 1,
  3. miejsce zajął zespół ze Szkoły Podstawowej nr 35

w kategorii  gimnazjalistów:

  1. miejsce zajęła drużyna  z Gimnazjum  nr 3,
  2. miejsce zajęła drużyna  z Gimnazjum  nr 16,
  3. miejsce zajął zespół z Gimnazjum  nr 5.

Konkurs dostarczył uczestnikom wiele emocji, ale przede wszystkim był okazją do wspólnej  dobrej zabawy. Cieszymy się niezmiernie z udziału wszystkich uczestników, którzy nie tylko podjęli trud rywalizacji konkursowej, ale przede wszystkim , w ten niecodzienny sposób – „ na słodko”,  świętowali z nami 100 lat Niepodległości Polski.

Gratulujemy wszystkim uczestnikom umiejętności i kreatywności!

Tagi:

CKZiU
Justyna Romanczyk
Źródło: UM Sosnowiec

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe