III edycja konkursu na najbardziej innowacyjne przedsiębiorstwo

Czas czytania: 2 min.

Innowator Śląska skierowany jest do podmiotów, które mogą poszczycić się sukcesami w opracowywaniu lub wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych, innowacyjnych rozwiązań produkcyjnych, usługowych, opracowaniu własnych technologii bądź udoskonaleniu zakupionej technologii.

Konkurs ma na celu promocję innowacyjności, wspieranie rozwoju firm i instytucji poprzez promowanie nowych rozwiązań, poprawę wizerunku regionu i jego przedsiębiorców poprzez promocję dobrych przykładów, zachęcanie do poszukiwania nowych metod, wprowadzania stosownych zmian w wewnętrznej organizacji pracy czy podejmowania szkoleń w tym zakresie.

O tytuł mogą ubiegać się mikro, mali i średni przedsiębiorcy oraz instytucje sektora badawczo-rozwojowego posiadający siedzibę na terenie województwa śląskiego. Aby zgłosić swój udział w konkursie należy wypełnić Deklarację Uczestnictwa oraz Arkusz Prezentacji i do 28 lutego 2011 roku wysłać pocztą lub dostarczyć do biura konkursu.

Udział w konkursie jest bezpłatny.

Innowator Śląska organizowany jest w ramach projektu “Enterprise Europe Network” oraz projektu systemowego “Zarządzanie, wdrażanie i monitorowanie Regionalnej Strategii Innowacji Województwa Śląskiego”. Patronat nad nim objął Marszałek Województwa Śląskiego w ramach marki INNOSILESIA.

Organizatorem konkursu jest Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii przy Górnośląskiej Agencji Przekształceń Przedsiębiorstw S.A. oraz Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego.

Szczegółowych informacji udziela Biuro Konkursu:

Górnośląska Agencja Przekształceń Przedsiębiorstw S.A.
ul. Astrów 10, 40-045 Katowice, tel. (032) 730 48 90 w. 213, 502.

Tagi:

Natalia Piórkowska
Źródło: Slaskie.pl

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe