GIS wydał zalecenia dla targowisk i bazarów

Czas czytania: 1 min.

Targowiska i bazary są specyficznymi miejscami obrotu żywnością.

Mogą być zorganizowane w różny sposób – jako obszary zadaszone i/lub place na wolnym powietrzu. Na ich terenie mogą znajdować się zarówno większe sklepy, sklepiki jak również stragany z produktami spożywczymi. 

W celu zapobiegania zagrożeniu jakim jest ryzyko zakażenia COVID-19 w tych miejscach handlu, Główny Inspektorat Sanitarny rekomenduje ich zarządcom stosowanie w rygorystyczny sposób wymagań higienicznych omówionych poniżej.

Szczegółowe zalecenia dostępne są na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego pod adresem
https://gis.gov.pl/aktualnosci/targowiska-bazary-na-ktorych-sprzedawana-jest-zywnosc-zalecane-dzialania-zapobiegajace-zagrozeniu-epidemiologicznemu-covid-19-koronawirus

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe