Kulinarne atrakcje w Expo Silesia

Czas czytania: 2 min.

W czwartek (3 grudnia) o godz.10 w sosnowieckim centrum wystawienniczym Expo Silesia przy ul. Braci Mieroszewskich 124, rozpoczną się Targi Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING oraz Targi Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu – HOTEL-GASTRO MEETING. Imprezy te są ciekawym pomysłem na rodzinne spędzenie wolnego czasu.


W ramach targów MEAT MEETING m.in. na stoisku wystawienniczym Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy, będą produkowane na żywo tradycyjne wyroby. 3 grudnia zwiedzający będą mieli okazję podejrzeć jak przygotowuje się krupniok śląski, 4 grudnia skosztują żymloka, a w ostatni dzień targowy – tradycyjnej kiełbasy białej.


III Mistrzostwa Polski Kelnerów; kulinarny show, podczas którego będą przygotowywane wariacje kulinarne z polędwicy wołowej z warzywami Oerlemans; pokazy oraz konkursy Śląskiej Grupy Kulinarnej i Klubu Szefów Kuchni, takie jak „Półmisek śląskich specjałów na świątecznym stole” czy „Najpiękniejszy stół okolicznościowy ” oraz III Finał Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych, Bieg Kelnerski i pokaz improstylu to tylko niektóre atrakcje na targach HOTEL-GASTRO Meeting. Na specjalistów branży przemysłu mięsnego czekają interesujące konferencje, z udziałem m.in. Witolda Choińskiego, Doroty Kozłowskiej, Tadeusza Sarny i Stanisława Gmitruka).


Targi zakończą się w sobotę – 5 grudnia o godz. 16. Więcej informacji o targach można znaleźć w Internecie, na stronach:, www.hotel-gastro.pl, www.meatmeeting.pl.

Tagi:

Paweł Niedźwiedzki
Źródło: Expo Silesia

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe